El preu de l’aigua no pujarà al Prat
Publicado el 5 de octubre de 2022

Aigües del Prat congelarà les seves tarifes al 2023, així ho ha decidit el Consell d’administració de l’empresa municipal, donant així un respir a les ofegades llars pratenques en un context de preus disparats.

Per pal·liar l’impacte de l’increment del preu dels subministraments energètics entre la ciutadania, el Consell d’administració de l’empresa municipal Aigües del Prat, ha decidit congelar els preus de l’aigua al municipi per a l’any vinent. En aquest sentit, cal tenir en compte que la tarifa de subministrament de l’aigua al Prat de 2022 (1,195 €/m3) se situa un 40% per sota de l’establerta per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (1,760€/m3) als municipis on la gestió d’aquest servei corre a càrrec d’Agbar. A més, cal recordar que Aigües del Prat no incrementa la tarifa de subministrament d’aigua des de març de 2019, quan ho va fer d’un 2%, mentre que als municipis metropolitans on el servei és gestionat per Agbar sí se’n va pujar el preu el maig de l’any passat d’un 4,02%.

Cal tenir en compte que el cànon de l’aigua (de 0,654€/m3 el 2022), fixat per l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) de la Generalitat de Catalunya, sí és comú a tots els municipis de l’àrea metropolitana, inclòs el Prat. Així doncs, el preu total que abonen els consumidors i consumidores del Prat és la suma de la tarifa de subministrament (1,195 €/m3) i d’aquest cànon. A la majoria de la resta de municipis, també s’hi afegeix el preu final la taxa de clavegueram, que no es cobra en el cas del Prat.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×