Lluis Mijoler es compromet a promoure la cultura com a sector d’ocupació de qualitat
Publicado el 18 de abril de 2023

Una cinquantena de persones han omplert la sala d’actes de la Palmira Domènech per seguir la conversa sobre cultura de Lluís Mijoler amb les actrius i activistes culturals pratenques Anna Mitjans i Sheila Fernández.

Enfortir l’Escola d’Arts en Viu davant de l’alta demanda que té aquest servei públic, enriquir el programa d’IntersECCions incorporant una major presència de formació audiovisual, i promoure el sector cultural també com una font d’ocupació de qualitat: aquests han estat alguns dels compromisos que ha pres l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, en una nova sessió del cicle Parlem de…, dedicada a la cultura. L’alcalde Mijoler, candidat del Prat en Comú Podem a les eleccions del proper 29 de maig, ha dialogat en aquesta ocasió al centre cívic Palmira Domènech amb les actrius i activistes culturals pratenques Sheila Fernández i Anna Mitjans, en una sala d’actes del centre que ha omplert prop d’una cinquantena de persones. “El Prat és un lloc on el món canvia, i volem que segueixi sent així durant molt de temps”, ha conclòs l’alcalde Mijoler.
El batlle i candidat del Prat en Comú Podem, Mitjans i Fernández han coincidit en la seva conversa en constatar l’augment de l’oferta cultural i formativa a la ciutat en els darrers anys, i han intercanviat idees i propostes sobre com enfortir-la davant de l’alta demanda que genera. En aquest sentit, han convingut en la importància de reforçar l’Escola d’Arts en Viu, entre d’altres.
“Al Prat hi ha molt de talent. I hi ha molt de talent perquè hi ha feina i hi ha implicació, en tants àmbits”, ha destacat Mijoler, que ha coincidit amb Fernández i Mitjans en les dificultats que entranya una carrera artística i en la importància d’enfortir el sector cultural també com una sortida professional i un àmbit capaç de generar ocupació més estable.
Seguir enfortint el programa IntersECCions també des d’una perspectiva comunitària i amb la participació del teixit associatiu i cultural de la ciutat ha estat un altre dels objectius compartits que s’han fet palesos durant la trobada. En aquest sentit, durant el diàleg s’ha constatat entre d’altres l’oportunitat de seguir ampliant el programa reforçant, per exemple, la formació de l’alumnat i la ciutadania en cultura audiovisual, especialment en un context d’auge de les xarxes socials.
Així mateix, durant la conversa s’ha constatat també la important represa del cicle festiu i cultural anual a la ciutat després de l’aturada de la pandèmia i han intercanviat idees sobre com seguir-lo millorant, per exemple ampliant el calendari del Prat Ocult més enllà dels dies previs a la Festa Major.
Record per Josep Costa, fundador del grup de teatre Kaddish
Fernández i Mitjans, que han tingut un record per en Josep Costa, dramaturg pratenc traspassat fa poques setmanes, a qui Fernández ha reivindicat com un “professor, mentor i pare del Teatre Kaddish”.(Nota de Premsa).

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×