Milers de persones han gaudit de la Festa Esplai 
Publicado el 4 de mayo de 2024

Les activitats d’estiu de Fundesplai i els esplais que en formen part posaran l’accent en el benestar emocional dels infants i joves.

Festa Esplai, el gran esdeveniment que organitza cada any Fundesplai, ha reunit avui a milers d’infants, joves i famílies en una celebració que ha servit per donar el tret de sortida a la campanya de colònies, casals, campaments i vacances en família de l’entitat i per cloure el curs d’esplais i escoles. Les milers de persones participants han pogut gaudir al Parc Nou del Prat de Llobregat de més de 50 activitats lúdiques i educatives, especialment centrades en la sostenibilitat i el benestar emocional.

A l’acte central de Festa Esplai, Josep Gassó, president de Fundesplai, ha destacat: “Festa Esplai és una expressió dels valors de convivència, sostenibilitat i que guien les nostres accions, fonamentals en aquests temps de conflictes i que serveixen per promoure una cultura de pau i d’esperança en la nostra societat. Aquests valors defineixen qui som com a comunitat, i ens inspiren a treballar per un món millor per a tots i totes.” En aquesta línia, Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai, ha posat de relleu que la campanya d’estiu que tot just comença se centrarà en el benestar emocional d’infants i joves: “Amb el lema “Un estiu per viure”, aquest 2024 oferim una campanya de casals i colònies plena d’activitats amb més de 90.000 places i unes 8.500 beques, i serà una oportunitat per continuar treballant a casals, colònies i campaments el benestar emocional dels infants, eix de la proposta pedagògica ‘Estima’ ”.

Festa Esplai també ha comptat amb l’assistència de Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials de la Generalitat, que ha destacat: “El moviment de l’educació en el lleure és també una escola de formació de ciutadania” i ha continuat: “el país té plantejats desafiaments que hem de saber assolir amb èxit, com per exemple, reforçar l’ús social de la llengua, acabar amb la pobresa infantil, enfortir el paper de les entitats del lleure educatiu, que són fonamentals, i -finalment- enfortir el sentiment de comunitat”. Débora Garcia, Tinent d’alcalde i regidora d’Esports i Joventut de l’Ajuntament del Prat, ha agraït la tasca educativa i social que desenvolupa Fundesplai.

Activitats sobre la importància de l’aigua i el benestar emocional

Fundesplai ha organitzat més de 50 activitats a Festa Esplai, moltes d’elles relacionades amb “Estima, la proposta educativa per celebrar la vida” que se centra en el benestar emocional dels infants i joves, però també algunes que seran un tast de les activitats que es faran a colònies, casals i campaments. Entre aquestes, i tenint en compte l’actual context de sequera, ha destacat “L’aigua la set del planeta”, sobre la importància de preservar l’aigua a la natura, sobre no malbarata-la ni contaminar-la; “L’hort al balcó”, que ha ensenyat com podem tenir a casa un planter amb diferents hortalisses de temporada; “Construïm l’escultura de l’estima i de la defensa de la pau”, amb què nenes i nens han fet una escultura gegant de cartró reciclat per reclamar el dret al benestar emocional i la pau; o “El termòmetre emocional”, per descobrir en quin estat emocional estan els infants i poder crear un termòmetre emocional per a casa.

Gran Festa del Ball amb artistes com Sara Roy, Ginestà, Edu Esteve, Suu, Sofia Coll, Chungman i Xiula

Aquest any a Festa Esplai ha comptat amb la Gran Festa del Ball de Bo. Sa. D’Aquí, una iniciativa que apropa artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes KM 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat. Així, durant el matí els artistes Sara RoyGinestàXiulaEdu Esteve, Suu, Sofia Coll i Chung Man han dinamitzat coreografies de nenes i els nens de diferents escoles.

Els encarregats de cloure la festa han estat el grup d’animació infantil Més Tumàcat, que han fet un espectacle ple de ball, música i diversió on petits i grans s’ho han passat d’allò més bé.

Campanya d’estiu

La campanya d’activitats d’estiu de Fundesplai d’aquest 2024 preveu oferir més de 90.000 places, 1.100 tandes d’activitats entre casals, colònies, campaments, camps de treball i colònies en família i unes 8.500 beques i ajuts. Totes les activitats estan organitzades per Fundesplai i els 127 esplais i projectes de lleure que en formen part. La campanya d’estiu du el lema “Un estiu per viure”, amb l’objectiu d’aprofitar-lo com un moment per aprendre a cuidar-nos, a cuidar els altres i a cuidar el planeta, en la mateixa línia de la proposta educativa d’enguany.

El 2024 destaca la 2a edició dels camps de tecnologia amb ús d’intel·ligència artificial i drons, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el campus de periodisme, els camps de biologia marina; els camps de treball, que combinen la recuperació d’un espai d’importància social o natural amb activitats lúdiques, així com colònies de natura, d’idiomes, aventures, casals i bressols d’estiu.

És prioritari garantir que tots els infants en situació de vulnerabilitat puguin gaudir de les activitats de lleure educatiu durant les vacances, ja que representen una oportunitat de desenvolupament personal, de viure experiències inoblidables, de conviure i gaudir de la natura.

La campanya solidària “Fem possible un estiu per a tothom!” permet captar fons i atorgar beques famílies vulnerabilitatzades. Al 2023 es van atorgar 8.045 beques i ajuts, gràcies a la col·laboració d’administracions públiques, organitzacions, empreses i particulars. Enguany rellancem la campanya, amb una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar a través de la web www.fundesplai.org.

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otras noticias 

Hola

Instalar App Web
×